Звездни имена от спорта бяха сред публиката и участниците в дискусионното студио на „Заедно всички – за едно по-добро бъдеще“ тази вечер в Драматичния театър

„Преди няколко часа положих клетва като кмет на Пловдив, така че това е първата ми публична поява. Щастлив съм, че съм сред вас, още повече, че познавам директора Марияна Найденова като начален учител на моята дъщеря. Респектиращо е присъствието на толкова знакови личности тази вечер“. Това каза от сцената на Драматичния театър тази вечер новият кмет на града Костадин Димитров. Той бе сред гостите на концерта спектакъл на ОУ „Алеко Константинов“, който се проведе под мотото „Заедно всички – за едно по-добро бъдеще“.

Поздрав към децата, учителите и родителите отправи и министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, който също уважи поканата: „Не губете нито миг в живота си, спортувайте, това ще ви направи добри хора. Спортът учи на честност, труд, постоянство, дисциплина. Бъдете упорити, раздавайте се на макс всеки ден, сякаш сте на световен шампионат и успехът ще дойде“, окуражи учениците министърът.

С малко закъснение заради служебни ангажименти към празника се присъедини и министърът на образованието проф. Галин Цоков.

Началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова също приветства присъстващите от сцената и поздрави за идеята да се съберат заедно институции, родители, учители, ученици и общественици в разговор за по-доброто образование на децата ни.

Публиката бурно аплодира световноизвестния цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов, олимпийския шампион Йордан Йовчев, плувеца Петър Стойчев, легендарния вратар на „Ботев“ Лилчо Арсов. С танц на мажоретките бе посрещнат във фоайето на театъра актьорът и тв водещ Димитър Рачков. Директорът Марияна Найденова призна, че три месеца му звъняла нонстоп, докато го убеди, че си заслужава да дойде и подкрепи проявата и дискусионното студио, което бе част от идеята за празничната вечер. Рачков се включи във второто дискусионно студио, в което трябваше да отговори на въпроса какво е добро и той цитира любимия си Валери Петров, че човек се ражда добър. Разказа колко е благодарен на театъра за това, че е имал честта да се срещне с велики имена, като Тодор Колев, например.

Гости на първото дискусионно студио бяха директорът на БНТ-Пловдив Десислава Шишманова и главният редактор на Радио Пловдив Марин Данев, които асоциираха думата „училище“ с търпение, доброта, музика, откривателство. В него участва и министър Илиев, който каза, че ако е директор, би построил картинг писта в училище, с което предизвика бурни овации в залата.

„Партньорството с родителите, с доказани обществени личности, с институциите е верният път. Вашата подкрепа е много важна и благодаря, че сте тук с нас“, каза директорът Марияна Найденова.

В продължение на три часа звездите на сцената бяха децата на ОУ „Алеко Константинов“ и техните учители.