Майки заменят натруфените рокли за албумите по случай завършване на подготвителна група с римски одежди и народни носии

_DSC2018

От години насам т.нар. малки абитуриентски са на път да конкурират изпращането на зрелостниците. Шумните изпращания на 12-класниците през втората половина на май съвпадат с „дипломирането“ в детската градина. Истерията, наречена „малка абитуриентска“ завладява все повече родители. Доста от пловдивските забавачки даже организират тържествата си в дните на баловете. По-инициативните родители ангажират отсега детски и парти центрове, скъпи ресторанти или заведения на открито с идеята да изнесат празника извън забавачката.

Немалко градини провеждат по две тържества. На първото директорът връчва свидетелството за 1 клас и тогава бъдещите първолаци обличат сини или червени тоги и шапки. А второто е партито в ресторанта, на което хлапетата дефилират с официални тоалети. Майките на малките госпожици и господа обаче са на път да се откажат да кръстосват магазините, избирайки ретро костюм. Така хем детето е с оригинален тоалет, хем ще има запомняща се снимка в албума, който, по традиция, всички подготвителни групи си правят за спомен.

_DSC0068

_DSC1562_retro

Ретро фото „Old Plovdiv” в Стария град вече е залято с поръчки от нетърпеливи майки, които бързат да запазят дати за фотосесии през май. Ателието разполага с автентични народни носии, купувани от местни антиквариати, така че малките абитуриенти ще имат уникално кадро на фона на Хисар капия.За желаещите да се върнат векове назад, има облекла от римско време.

Майсторите на обектива от ретро фотото са готови да отидат на място в детските градини за фотосесия, за да улеснят учителите и родителите.

https://retrophotoplovdiv.com

_DSC0113
_DSC0341
_DSC0218_retro