Нова детска градина за 200 деца, филиал на ДГ „Червената шапчица“, отвори врати днес. Заедно с кмета Костадин Димитров лентата прерязаха районният кмет Георги Гатев, заместник-кметът по образование Владимир Темелков, директорът Галина Денева и инж. Асен Соколов, представител на фирмата изпълнител „Артстрой“ ООД.

Димитров припомни как като кмет на „Тракия“ е подготвял проекта за строителство по програмата на МОН за изграждане и реконструкция на детски заведения и училища.

Детската градина е за 200 деца, разпределени в 8 групи, като има възможност да бъдат приети допълнително още 40. Сградата, която има 4 секции, е изградена с висококачествени съвременни материали. В помещенията на всяка група има самостоятелна енергоефективна вентилация за постоянна обмяна на въздуха. Монтирани са високотемпературни чилъри и вентилационни конвектори, а на покрива на сградата е поставена стена за редуциране на шума от климатичните тела. Топлата вода е от три източника – слънчеви колектори, ТЕЦ и електрически нагреватели. Дворното пространство е облагородено и озеленено, поставена е и поливна система.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.