Изграждат и реконструират 10 детски заведения, на 80% е приключило строителството на забавачката на бул. „Ал. Стамболийски“

Новата детска градина на ул. „Богомил“ е почти готова и започва обзавеждането. Проектът, който се финансира по ОП „Региони в растеж“ и обхваща цялата зона в квартал „Гладно поле“, е на стойност 2,5 млн. лв.

„Приключи работата по мазилките, боядисването на стените и подовете. Поставени са красиви дървени елементи по фасадата. Готов е басейнът, както и физкултурният салон“, съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев след инспекция на детската градина. Той допълни, че е започнало да пристига вътрешното обзавеждане на леглата, масичките и шкафчетата за децата и се очаква оборудването на кухненския блок и пералното помещение.

Новата детска градина е на два етажа и отговаря на всички съвременни изисквания. На покрива на сградата е поставена слънчева инсталация за битова гореща вода, климатизация и централно парно отопление. Дворът е озеленен, работи поливната система, монтирани са катерушки, люлки, пейки, сенници, чешма, пясъчник.

В детската градина ще се помещават четири групи с по 26 деца, очаква се да бъде открита до края на годината.

Община Пловдив изгражда и реконструира още 10 детски заведения. Сред тях е детска градина в район „Южен“ до ОУ „Стоян Михайловски“, за която в момента тече процедура по избор на изпълнител.

На 80 % е готова и друга детска градина в район „Южен“ – тази на бул. „Александър Стамболийски“. Очаква се до края на годината тя също да бъде открита.

На 100 % са приключили строителните дейности по ДГ „Перуника“ и тя ще отвори врати на 15 септември.

Работи се по изграждането нова детска градина в квартал “Съдийски”.

Сключен е договор с изпълнител за обновяване и разширяване на ДГ „Зорница“. Предстои да бъде представен технически проект и до края на септември да започне същинската работа.

Обявена е тръжна процедура за детска ясла „Веселушка“ като до две седмици трябва да бъде избран изпълнител за строителството.

Преди три седмици започна изграждането и на ДГ „Каменица“.

Нова детска градина ще има и в район „Тракия“, където предстои да бъде избран изпълнител. Избор на изпълнител се очаква и обновяването на ДГ „Буратино“.

Реконструкция започва и на ДГ „Майчина грижа“ с цел разширяване.