Нито една положителна проба за COVID-19 не е регистрирана в първия ден в Пловдивска област, когато започна връщането на учениците от начален етап присъствено със съгласие на родителите за изследване с щадящи тестове. Отрицателни са всички проби и на педагогически и непедагогически специалисти, които са изследвани, тъй като са без зелен сертификат.

По данни на Регионалното управление на образованието днес в 8 учебни заведения е започнало присъствено обучение на децата в начален етап.

В Пловдив това са ОУ “Крикор Тютюнджян” и ЧСУ “Дружба”. В областта първи започнаха ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Устина, НУ “Св. Климент Охридски” във Войсил, ОУ “Васил Левски” в Кърнаре, СУ “Христо Ботев” в Лъки, ОУ “Ген. Карцов” в Христо Даново и защитеното училище в Буково.

След като във всяка класна стая са били изгледани демонстрационни клипове, е започнало и тестването.

В тези учебни заведения вчера не е имало избирателни секции и това позволява връщането към редовен учебен процес да стане още днес. В останалите по заповед на  министъра на образованието и науката днешният ден е учебен от разстояние в електронна среда.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.