От утре в Търговската гимназия започва прием на докувенти на кандидат-седмокласници с хронични заболявания.

Само трима се явиха на събеседването с комисията, която обаче реши да не излъчва победител в конкурса

Националната търговска гимназия няма да има нов директор. Комисията, натоварена с избор на кандидат за ръководния пост, не излъчи победител.

Както „Уча в Пловдив“ писа, 48 от допуснати 51 кандидати се явиха на писмен изпит в понеделник, който бе първи кръг от конкурса за директори на 31 училища от Пловдив и областта. В рекорден брой учебни заведения предстои смяна на ръководствата, след като 14 школски шефове бяха пенсионирани. С нови директори ще бъдат и училищата, в които има временно изпълняващ длъжността. Само един не събра минимума от 25 точки, за да продължи нататък в състезанието. Една писмена работа бе анулирана, тъй като е имало съмнение за поставен знак.

Вторият кръг е събеседване с комисия, в която влизат представители на МОН, РУО, съответната община и на Обществения съвет на училището, за което е обявен конкурсът.

На интервюто за Търговската гимназия са се явили само трима кандидати, макар че първоначалната информация бе за седмина желаещи да оглавят училището.

Въпреки,че упорито се спрягаше името на зам.-директора по учебната дейност Мариана Филипова като наследник на досегашния директор Славейка Иванова, това не се случи. Независимо че Филипова е изкарала изключително висок резултат – 46 точки от максимални 50 на теста, и че има 4-годишен опит като заместник, тя не е била обявена за победител в конкурса.  Филипова е преподавател по информационни технологии в гимназията от 1994 година. Мотивът е, че не се е представила достатъчно убедително на събеседването.

За Търговската се кандидатирала също Татяна Димитрова-Славова – зам.-директор на ОУ „Гео Милев“ в Белозем.

Това означава, че ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността. Който може да бъде и Славейка Иванова.

Интервютата с кандидатите за останалите училища продължават.