Заповедта на просветния министър е за 6 общини на областта и още 9 училища в други пет области е само за 5,6,8,9,11 клас

Неточна информация от днешния следобед за присъствено и обучение от разстояние в електронна среда обърка учениците от Пловдивско, които загряха и редакционния телефон. Заповедта на министъра на образованието остава непроменена от текста на резолюцията от събота, потвърдиха от МОН за “Уча в Пловдив”. Което означава:

Всички ученици от 5,6,8,9,11 клас на училищата в Пловдив и общините Карлово, Куклен, Раковски, Сопот и “Родопи” преминават към ротационна форма на обучение от 24 януари до 28 януари. Изцяло присъствено остават децата от начален етап и тези от 7, 10 и 12 клас, тъй като се готвят за национални външни оценявания и държавни зрелостни изпити.

По същата схема ще бъдат и още 9 училища в други 5 общини:

Садово – ОУ „Васил Левски“ в Караджово и ОУ „Христо Ботев“ в Поповица

Стамболийски – СУ „Отец Паисий“ в град Стамболийски и в ОУ „Христо Ботев“ в Йоаким Груево

“Марица” – СУ „Васил Левски“ в Маноле, ОУ „Георги Бенковски“ в Бенковски

Перущица – ОУ „Петър Бонев“

Първомай – ОУ „Георги Караславов“ и ПГ по селско стопанство

Частичното преминаване към онлайн обучение е заради по-високия процент на карантинирани заради COVID-19 в съответните градове и общини. В МОН постоянно постъпват и се удовлетворяват искания за въвеждане на занятия от дистанция в електронна среда за отделни паралелки или училища.

Причината е, че четири от петте зони у нас са на прага на Етап 3 от новия план за справяне с COVID-19. Това означава, че през следващите 5 дни в тях се очаква интензивните легла да достигнат 70% заетост.

Четирите зони включват 22 области, сред които и Пловдив.