За втора поредна година ОУ "Пенчо Славейков" в Столипиново е партньор по проекта.

Учениците от ОУ „Пенчо Славейков” отбелязаха с концерт и спектакъл Европейския ден на морето

Нептун, русалки и приказни морски феи пристигнаха днес в ОУ „Пенчо Славейков” в Столипиново. Повод за празненството, на което те бяха сред най-важните гости, бе Европейският ден на морето. Съвместно с читалище „Димитър Благоев”, учениците разказаха любопитни истории за морските дълбини, облечени в оригинални костюми. Те демонстрираха артистичен и певчески талант на специално издигната сцена в училищния двор, която бе обградена от любопитни родители, дошли да аплодират децата. Събитието е част от календара на “Пловдив 2019”.

Учениците от музикалното студио пресъздадоха морска приказка с поучителен край. Главни герои в нея нея бяха различни видове риби, змиорка, скат, водорасли, русалки. Богът на морето и течащите води Нептун, в чест на който са устройвали състезания и празненства, помогна на хората да стигнат до простата истина, че ако пазят природата, ще живеят щастливо и мирно, а тази красота ще завещаят на своите деца.

Богатият на чудеса морският свят зрителите опознаха при пътешествието на малкото момиче Мира, което не спира да изследва света. Паралелно с изпълнението на танцьорите от магическата постановка, ученици рисуваха на морска тематика край сцената.

Спектакълът „Морска феерия” влиза и в програмата на  театралния ученически конкурс на “Театър – игра, живот” в СУ “Свети Седмочисленици”.

Патронният празник в ОУ “Пенчо Славейков ” даде възможност за изява на всички, които посещават школите по интереси. Директорът Екатерина Делинова приветства учениците и учителите за положения труд и ги насърчи да бъдат все така упорити и креативни.