Националният литературен конкурс ще присъди награди за участници до 14 и от 15 до 19 години

bote333v

20 май  е крайният срок за участие в Националния литературен конкурс за стихотворение на тема „Непрощаване с Христо  Ботев”, припомнят от пловдивското читалище „Възраждане 1983” – организатор на събитието. Поетичната надпревара, вдъхновена и посветена на Ботев, се провежда за втори път и е под егидата на кмета на район „Централен”  Георги Стаменов.

Регламентът на конкурса предвижда две възрастови групи – до 14 и от 15 до 19 години, като във всяка ще бъдат връчени по три награди. Автори от цялата страна, както и българи, живеещи в чужбина, могат да участват в конкурса, като изпратят творбите си (до три непубликувани стихотворения) на адреса на читалището: Пловдив 4000, ул. „Стоян Чалъков” № 1. Могат да използват и електронната поща: chitaliste_vazrazdane@abv.bg. Жури, начело с поета Иван Странджев, ще излъчи призьорите. Имената им ще бъдат обявени на 29 май на фейсбук страницата на читалището и на сайта на район „Централен”. Церемония по награждаването ще се състои на 2 юни от 18 часа в зала „Съединение” на Регионален исторически музей.

В първото издание на „Непрощаване с Христо Ботев“ се конкурираха 56 творби на млади автори от София, Пловдив, Стара Загора, Търговище, Благоевград, Свищов, Силистра, Разград, Елхово, Троян.