Децата до 7 години посещават обектите безплатно, на националния празник ще работят експозициите на Съединението и „Българско възраждане“

Срещу билет от 1 лев учениците ще могат да влязат в залите на Регионалния исторически музей на националния празник. На 3. март ще работят две от експозициите – „Съединение на България” и „Българско Възраждане”, които ще приемат посетители от 9.00 до 17.00 часа.

Малчуганите до 7 години посещават обектите ни безплатно, входът за бабите, дядовците и техните внучета се таксува с един семеен билет от 3.00 лева, а родители с деца ще могат да разгледат експозициите с общ билет от 5.00 лева.

Всяко семейство ще получи изданието „История на Община Пловдив (1878-1989)” или „Справочник на улиците и площадите в Пловдив” по избор. За децата е предвидена книжка за оцветяване „Българско опълчение” и фотоалбум хармоника „Първо българско изложение”.  Семействата, посетили експозициите, ще си тръгнат с работна тетрадка, специално разработена за самостоятелно разглеждане на конкретния обект, а в експозиция „Българско Възраждане” децата ще могат да се снабдят и с комплект карти с изображения на експонати, които трябва да бъдат намерени сред останалите културни ценности.