С изцяло нов облик е и библиотеката на СУ „Св.св.Кирил и Методий“, където малките могат да се скрият в специално изработен замък и да прочетат любимо стихче, а големите – да намерят помощни материали за работа по проекти

Хорът на учителите ще е в центъра на церемонията по случай откриването на учебната година в СУ „Св.св. Кирил и Методий“. С изпълнение от микс любими български песни целият преподавателски екип ще отправи послание към своите възпитаници и техните родители, че „обединявайки усилията си, чрез изкуството“, можем да направим чудеса. Съвместното изпълнение на учителите е в синхрон с училищната политика освен по различни учебни предмети, в училище да се преподават и уроци за живота – по доброта, толерантност, търпение, грижи за другия, казва директорът Таня Николова.

През тази учебна година по метода Монтесори ще се обучава вторият випуск ученици – преди четири години СУ “Св. св. Кирил и Методий” стана първото общинско учебно заведение, въвело тази иновация.

Петокласниците от новосформираните паралелки ще се запознаят с новите си съученици и учители в напълно обновени и обзаведени класни стаи. Учениците ще изучават разширена подготовка по български език и литература, хореография, математика и изобразително изкуство.

В гимназиален етап училището предлага съвременно и мотивиращо професионално обучение по професия “Дизайнер”, специалност “Рекламна графика”, и професия “Танцьор”, специалност “Български танци,” с реализирани три пълни паралелки осмокласници за тази учебна година.

Прекрачвайки прага, учениците ще бъдат изненадани от изписаните на стъпалата вдъхновяващи и мотивиращи послания, отправени от самите тях по случай 50-годишнината на училището. Сградата е обновена, класните стаи са след основен ремонт – боядисани и обзаведени в свежи цветове, създаващи добро настроение.

С изцяло нов облик е и библиотеката на училището, където малките могат да се скрият в специално изработен замък и да прочетат любимо стихче, а големите – да намерят помощни материали за работа по проекти.

За часовете по физическо възпитание и спорт училището разполага с изградена нова спортна площадка.

На церемонията с начало 9 часа ще присъстват и представители на Център за творческо обучение, които ще връчат официално и почетния знак за Гугъл референтно училище. От миналата година СУ “Св. св. Кирил и Методий” е включено официално в списъка на училищата, които отговарят на високите стандарти на световния гигант за дигитализация на учебния процес.