ПГ по хранителни технологии и техника се присъедини към инициативата „Пробуждане с хоро“. Зрелостници обраха наградите на университетски конкурс

Учители и ученици от ПГ по хранителни технологии и техника се включиха в кампанията „Пробуждане с хоро“ на Сдружение „Азбукари“ и „Българи за България“. Нагиздени в пъстри носии, те извиха хоро днес в училищния двор. Инициативата се провежда за седма поредна година по повод националния празник на България – 3 март. Както миналата година, така и тази, ще бъде пренесена онлайн в социалните мрежи заради ограниченията от COVID-19. Центърът на събитията е София, а началото ще бъде дадено на 3 март в 12:00 часа с концерт, който ще се излъчва на живо (стрийминг) в социалните мрежи Facebook, Youtube и в сайта на организаторите.

ПГХТТ първо от пловдивските училища се включи в кампанията, но запали и още много под тепетата и в областта. На хоро се хванаха днес също учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ и Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия.

Зрелостници от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника обраха наградите на конкурс, организиран от Университета по хранителни технологии.

В него 52-ма абитуриенти представиха и защитиха успешно пред комисия своите разработки на тема: „Добрите производствени практики – път към постигане на европейски стандарти в производството на храни и напитки“.

Отличията за участие на кандидат-студентите бяха връчени от  доц. Десислава Вангелова и от доц. Татяна Балабанова в УХТ.

„Учениците се представиха отлично, работиха с голям хъс и показаха солидни знания, особено в сферата на безопасността на храните“, каза доц. Балабанова и поздрави учителите от ПГХТТ инж. Донка Николова и инж. Васка Каравасилева за подготовката на учениците.