278 не се явиха на днешния изпит по математика, сред тях е и карантиниран ученик, показват данните на Регионалното управление на образованието

576 са неявилите се десетокласници, от тях 6 са под карантина

Непознат е хвърлил яйце от улицата, което се е озовало в изпитната зала на пловдивско училище, където се провежда национално външно оценяване по математика. Абсурдната ситуация се разиграва малко след 9 часа, когато яйцето полита през отворен прозорец на втория етаж и се чупи върху един от чиновете. За щастие няма потърпевши ученици, потвърждават от Регионалното управление на образованието. Случката създала лека суматоха, но минути по-късно децата в залата се успокоили и продължили работата си върху теста. По информация на директора, на видеозаписите от камерите на фасадата училището не се вижда извършителят.

5852 седмокласници трябваше да се явят на днешния изпит. 278 не са отишли в изпитните зали, сред тях е и карантиниран ученик.

Припомняме, че в сряда, когато се проведе НВО по български език, седмокласник от Пловдивска област  прибрал изпитната си работа в чантата, след което е напуснал сградата на училището. Впоследствие се е върнал заедно с родителите си. Правилата за информационна сигурност обаче са нарушени и работата е анулирана, в Регионалното управление на образованието очакват подробен доклад от директора.

Днес се поведе и НВО по математика за 10 клас. Задачи трябваше да решават 4879 гимназисти, но 576 не са се явили. От 20 карантинирани, на изпита да дошли 14. Анулирани изпитни работи няма.

Отговорите на изпита за десети клас са публикувани на сайта на МОН в “Общо образование” на адрес: https://www.mon.bg/bg/1.