Пловдивските четвъртокласници са на по-високо от средното за страната ниво, показва моментният анализ

 

38,69 на сто от пловдивските четвъртокласници са получили отлична оценка на националното външно оценяване по български език и литература. Децата от пловдивска област са постигнали средно 71,38 точки. Този резултат съответства на „много добър“ 5 и нарежда областта на девето място в страната – след Смолян, София-град, Варна, Благоевград, българчетата в чужбина, Перник, Русе и Габрово. Средният успех на малката матура по български език и литература в цялата страна е 70,46 точки (също “много добър” 5)

От явилите се на изпита по български език и литература 5335 деца от Пловдив и областта 2064 са показали знания за отличен. На другия полюс с двойки са 523 (9,8%).

Пловдивска област е на по-предни позиции в националната класация по математика, макар че резултатите по този предмет от НВО не са задоволителни. Но тъй като те са по-ниски в цялата страна в сравнение с показаните знания на НВО по български език и литература, това отрежда и по-предното място.

21,3 на сто от четвъртокласниците в областта са се справили отлично със задачите. Шестиците са 1131, което е 21,3% от явилите се 5310 деца. 931 са получили двойки, т.е. 17%.

Пловдивска област е пета по математика със среден успех 58,40 точки, който съответстват на „добър“ 4. По-добре са се представили децата от  Смолян, София – град, Варна и Русе. А средният успех за страната е 57,33 точки (добър  4).

Предстои да бъдат направени подробни анализи, за да се установят пропуските и да се набележат мерките са преодоляване на дефицитите.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.