Отличието бе връчено от фондация „Кузманов” на класната на 4 г от ОУ „Яне Сандандски” Зоя Симонова

Истинска коледна изненада сътвориха родители на четвъртокласници от ОУ „Яне Сандански”, ставайки главни виновници началният учител Зоя Симонова да бъде удостоена с приза “Просветител на българското образование” за 2019 година. Класната на 4 г бе изумена от жеста и организацията по връчване на отличието по време на училищния благотворителен базар снощи.

Призът “Просветител на българското образование “ е инициатива на Фондация „Кузманов” и с него се удостояват директори и учители, които са работили активно за развитие на българското образование; приобщаване на ученици; връщане и задържане на деца в образователната система; прилагане на иновативни методи в класната стая.

Изпълнителният директор и член на Съвета на фондацията – Атанас Кузманов, изненада педагогическия екип на ОУ „Яне Сандански“  по време на традиционния коледен базар. Учениците от 4 г клас се грижеха за настроението, като отправяха благопожелания и изпълняваха коледни песни, когато пристигнаха неочакваните гости.

Емоцията достигна своя връх, след като официално бе обявено, че родители на ученици от 4 г клас са номинирали за наградата класния ръководител на своите деца като достоен учител, който работи всеотдайно, използва иновативни подходи, насърчава творчеството и критическото мислене. Като заслужено признание от родителите госпожа Симонова получи специална поименна диплома и плакет. Тя има 24 години стаж като учител и всички те са в ОУ „Яне Сандански“. Симонова е базов учител, координатор на професионалната учебна общност от учители, преподаващи в четвърти клас.

С приза “Просветител на българското образование – 2019” са отличени 10 педагози от страната.