Съюзът на работодателите в системата на народната просвета с жест към директори от областта, които се пенсионират – председателят Диян Стаматов поднесе грамота и червени рози

„Колеги, не поглеждайте с тъга назад! Благодаря, че толкова години сте давали най-доброто, за да направите образованието ни по-качествено. Всеки от вас е оставил част от себе си по пътя, затова ви желая да бъдете здрави“.

С тези думи се обърна към директорите от Пловдив и областта, на които предстои да се пенсионират след по-малко от месец, председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Диян Стаматов. Той дойде от София специално за церемонията, организирана от общинската и областната структура на организацията, която се състоя на открито на Бунарджика. 8 училищни и 4 директори на детски градини получиха Благодарница за „времето, измервано в емоция, а не в години, за всеотдайността – без почивен ден, за грижата, надхвърляща професионалните задължения, за креативността, за етичността, оставящи следа“.

Първа получи грамотата си дългогодишният директор на Професионалната гимназия по хранене и туризъм Марияна Маджирова, в добавка с три червени рози. „За мен беше чест да бъда в Съюза“, каза тя в отговор на жеста.

„Бъдете здрави!“, пожела на колегите си директорът на Националната търговска гимназия Славейка Иванова, трогната от организираната за нея и колегите й, които успешно финишират професионалната си кариера, церемония.

„Благодаря на Господ, че ме запозна с вас! Пожелавам ви един ден и вие като мен да се радвате на всичко, което сте постигнали!“, каза директорът на Професионалната гимназия по селско стопанство в Куклен – Христо Загорчев.

От висотата на своите 32 години начело на престижната Хуманитарна гиманзия, Соня Киркова напомни, че изборът да бъдеш директор е свързан с много преданост. Затова поздрави колегите, че са избрали това поприще и отдават сили и енергия за по-доброто бъдеще на децата.

„Толкова е хубаво, че съм сред вас! Толкова е хубаво, че Бог е направил така целият ми професионален път да бъде свързан с работа с млади хора. Безкрайно обичам децата, благодаря ви за жеста! Напред и нагоре!“, обърна се към колагите директорът на СУ „Пейо Яворов“ – Сашка Кръстева.

Благодарница получиха директорите на ОУ „Васил Левски“ в Хисар – Наталия Берберова, на ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – Кръстьо Кръстев и на ОУ „Отец Паисий“ в Песнопой – Георги Тричков.

Знак на благодарност имаше и за четирима директори на детски градини, които също приключват професионалната си кариера – Димитрия Добрева – ДГ „Буратино“, Тотка Ламбрева – ДГ „Биляна“, Цветанка Лазарова – ДГ „Захарно петле“, Тодорка Пенкова – ДГ „Весела“.

„Ще продължаваме да ви търсим, защото вашите съвети ще са ни нужни. Благодарим ви, че ни показахте пътя“, обърнаха се към отличените колеги общинският и областният лидер на Съюза – Катерина Василева и Красимира Благоева. На церемонията присъства и Ивайло Старибратов – бивш директор на Математическата гимназия и областен председател на организацията.