Кандидатите ще се явяват на събеседване с комисията от 5 март по график, 14% отпадат от надпреварата

Кандидатите за училищни директори, които продължават на втория етап от конкурсите, трябва да представят концепция за развитие на съответната образователна институция. Събеседването с допуснатите започва на 5 март по график, изработен от РУО. За мястото на провеждане всеки ще бъде информиран от съответната комисия.

Заедно с концепцията, те ще трябва да решат и два конкретни казуса. За да се избегне субективният елемент, са разработени повече от 150, поясняват от МОН. Всички се базират на реални ситуации, които са се случвали в българските училища и при които е било нужно не просто прилагане на нормативната уредба, а лидерски подход.

Членовете на комисията ще имат право да задават въпроси, но само относими към съдържанието на концепцията, казусите и спецификата на длъжността. За да има пълна прозрачност, участниците ще са без мобилни телефони, а целият изпит ще бъде видео заснеман от министерството.

29 кандидати се явиха на писмения изпит на 27 февруари. Те се състезават за 18 училища в Пловдив и областта. Бъдещите директори трябваше да отговорят на 50 въпроса. Минималният резултат за допускане до следващия етап от конкурса беше 30 точки, като на национално ниво 14% от всички явили се не продължават напред. В Пловдивско до втория етап са допуснати 21 кандидати.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.