Шестокласничка от ОУ „Стоян Михайловски“ зае престижното второ място на XXVIІ национален конкурс „Любовта в нас”. На тържествена церемония в Младежкия дом във Варна бяха връчени авторски плакети и дипломи на лауреатите в литературната надпревара, сред които е и Елена Пенкова. Тя спечели втора награда за поезия. Преподавател на Елена е Горица Петрова, старши учител по български език и литература, която я стимулира да развива таланта си и да участва в творческата надпревара.

Шестокласничката е единственият участник от Пловдив и областта, отличен с награда от конкурса. Журито разгледа и оцени общо 329 литературни творби на ученици от 34 населени места от 20 области в страната, сочат протоколите на организаторите. Ученици от I до XII клас се състезаваха според критериите: форма на творбата, съдържание, съответствие с поставената тема и висока художествена стойност.

Авторите на оценяваните творби бяха анонимни за тричленното жури с председател Станислав Пенев, поет – член на Съюза на българските писатели, председател на Сдружение „Литературно общество“ – Варна, и членове: доц. Гергана Славова и Долорес Коева, литератор.

Литературната надпревара е част от Националния календар за изяви по интереси на учениците. Целта на проявата е да се провокират творческите търсения на децата и младите хора.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.