Надпреварата се провежда с подкрепата на МОН, наградният фонд е близо 10 000 лева

Национален ученически конкурс за зелени идеи „Млад иноватор“ провокира мисленето на децата и младежите в посока опазване на околната среда. Организатор е инвестиционният фонд с фокус устойчиво развитие и иновации – PostScriptum Ventures – който осигурява и наградния фонд от близо 10 000 лева. Конкурсът се провежда с подкрепата на МОН.

Конкурсът е разделен в две категории. Първата е за по-малките от 1. до 7. клас, които могат да се включат като изпратят рисунка, свързана с опазването на околната среда, зеленото и устойчиво бъдеще. В тази категория ще бъдат излъчат десет победители. Журито ще търси прецизно художествено изпълнение и иновативни идеи.

Втората категория е за ученици от 8. до 12. клас, които следва да участват в екип (двама до петима) и да представят свое оригинално проектно предложение по посочената тема, което имат желание да реализират. Отборът победител ще получи 5000 лева за реализация на проекта, а всеки от членовете в екипа – по 500 лева стипендия.

Оценяването на проектите ще се осъществява в три етапа – предварителна селекция, финално класиране и финална презентация.

Повече информация за условията на конкурса и начина на участие – www.mladinovator.bg. Крайният срок за подаване на предложенията е 31.01.2020 г.

Награждаването ще се състои на 29. февруари в учебния корпус на “Музейко” в София.