biotechnology-0802_1360321677

Иновативни научноизследователски проекти ще се състезават в конкурса на МОН „Млади таланти”. Разработките за 18-та национална надпревара се подават до 10 април. В нея могат да участват млади учени с проекти в областта на природните и инженерните, хуманитарните и социалните науки, здравето и медицинските науки. Проектите се предават в МОН в електронен вариант.

Класиралите се на първите три места получават правото да представят България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), което е част от инициативите на Европейската общност за насърчаване на научното творчество сред младото поколение. Тази година 28-то европейско състезание ще се проведе от 15 до 20 септември в Брюксел.

Три проекта ще получат право на участие в Световното младежко научно изложение EXPO Science Europe от 9 до 15 юли в Тулуза, Франция. Това се осъществява чрез съдействието на Фондация „Еврика“ – единствен пълноправен член за България в МИЛСЕТ ( MILSET) – независима, неполитическа младежка организация с нестопанска цел, която цели развитие на научната култура сред младите хора. Два проекта ще бъдат отличени с поощрителни парични награди.