В седмицата на патрона учениците ще участват в конкурс за най-добър портрет на поета и за най-красиво изписване на Яворова строфа

Научна сладкарница с представяне на ученически проекти в неформална обстановка и празник на числото Пи са част от инициативите, с които СУ „Пейо Яворов“ ще отбележи 113 години от създаването си. Откриването на Яворовата седмица ще е на 13 март, като учениците ще анонсират всички събития, включително във виртуалното пространство. Ще бъдат обявени  победителите в конкурса за презентация на тема: “Живот и творчество на Пейо Яворов”, ученици и учители ще премерят сили във волейболна среща.

Ученическият парламент е организатор на инициативата “От нас за вас”, на която ще бъдат поднесени подаръци изненада на ученици и учители. Във втория ден от седмицата ще бъде отбелязан празникът на числото Пи. Учениците в прогимназиален етап ще изработват сладки изделия, изписвайки върху тях 3,14, за часовете по математика.

В Деня на таланта 15 март предстои да бъдат обявени победителите в конкурса за най-красиво изписване на Яворова строфа, най-добър портрет на Яворов в жанровете живопис, графика и дигитална рисунка, най-добър плакат, и видео поздрав на английски език. Осмокласникът Никита Шепелев ще представи поема, посветена на автора на „Като две хубави очи“.

Денят на отворените врати е на 16 март. Родители на бъдещи първолаци и всички желаещи да посетят училището ще могат да влязат в класите стаи и да видят в реално време как протичат учебните часове, да се срещнат и разговарят с учители и ученици.

Тържествено отбелязване на празника през паметника на Яворов в Стария град е предвидено за 17 март.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.