Организаторите на конкурса от СУ „Цар Симеон Велики“ канят за участие децата от подготвителните групи, наградата за победителя е таблет

Конкурс за рисунка „Нарисувай ми слънце“ за децата от подготвителните групи обявява СУ „Цар Симеон Велики“. Участие в творческата надпревара могат да вземат малчугани от 5 до 7 години. Целта е да бъдат насърчени децата от предучилищна възраст за творческа и индивидуална изява и да се стимулира техният интерес към изобразителното изкуство.

Всеки участник има право да се представи само с една рисунка. Няма ограничения за формата и използваните материали, но на гърба на всяка творба трябва да бъдат изписани имената му, възрастта, детската градина, в която се обучава, адресът и телефона за контакт с родителя.

Рисунките могат да се изпращат:

  • по пощата – на адрес град Пловдив, ул. „Лука Касъров“ №13
  • сканирани или като снимка – на електронен адрес risunki@csv-plovdiv.com
  • на място – в СУ „Цар Симеон Велики“ – Пловдив, ул. „Лука Касъров“ №13

Краен срок е 31 март. Оценяването на творбите ще се извърши от комисия, в състава на която участват учители, представител на Училищното настоятелство и на Ученическия съвет. Всеки участник в конкурса ще получи грамота и поощрителна награда. Най-добрите рисунки ще бъдат включени във виртуална изложба в сайта на СУ „Цар Симеон Велики“.

Победителите ще станат ясни на 2. април в Деня на таланта на училището. Класираният на първо място ще получи таблет, а за второ и трето място са предвидени слушалки за компютъри спортна раница.