Домакин на музикалния фестивал „Пловдив – СтоЛица на песента“ е „Арт войс център“

Най-успешните вокални школи си дават среща в Пловдив. Третото издание на фестивала „Пловдив – СтоЛица на песента“ започва утре на Римския стадион. Концертите са три дни – на 17, 18 и 19 юни от 19 часа. Домакин на форума е музикална школа „Арт войс център“.

Тази година гости на феста са HighLight Singing Academy от София с главен художествен ръководител Искра Милкова, позната като вокален педагог от последните издания на Х фактор. С HighLight Singing Academy  са свързани и познатите ни от формата изпълнители Славин Славчев, Вирджиния Събева, Дара, Михаела Маринова, Ева Пармакова, които предават опит и знания на младите таланти. Ще гостуват 16 деца и младежи, които ще пеят съвместно с „Арт войс център и Комбо състава на Биг Бенд Пловдив  с диригент Николай Гешев.

Първото издание на „Пловдив – СтоЛица на песента“ беше в годината на домакинството на града като европейска културна столица, а  второто – през септември миналата година. Двете издания преминаха с голям успех и събраха многобройна публика на сцена „Ядрото“ в „Капана“ и на Римския стадион.

Главен вокален педагог на „Арт войс център“ е Румяна Иванова. Възпитаниците ѝ са носители на безброй отличия от национални и международни конкурси, участници в ТВ програми, концерти и риалити формати.