Реконструкцията продължи повече от година, учениците ще започнат втория срок в модернизирания корпус

Директорът Славка Щерева и кметът на район “Централен” Георги Стаменов инспектираха довършителните ремонтни дейности.

СУ „Любен Каравелов“ ще започне втория учебен срок в обновената си сграда. Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и директорът на училището Славка Щерева инспектираха днес финалните дейности по реконструкцията на сградата на ул. „Лютиче“, която продължи повече от година. По план тази учебна година трябваше да се открие в модернизирания корпус, но трафопост попречи да продължи вторият етап от ремонта.

Припомняме, че  училището е един от обектите, който се модернизира по ОП „Региони в растеж“. Приключват вече строителните дейности в базата на ул. “Лютиче”, която е основно ремонтирана и санирана. Сменени са електрическата инсталация, настилките в класните стаи и коридорите, подменена е и системата за отвеждане на дъждовна вода от покрива, а носещите зидове са подсилени със специална скара. Стаите са прекроени така, че да се оформят по-малки помещения за индивидуални занимания по музикални инструменти и пеене.

В момента всички класни стаи се почистват, поставят се нови шкафчета за най-малките. Предстои следващата седмица занятията на учениците, които в момента се провеждат в сградата на ул. “Марагидик”, да се преместят в обновената база на ул. „Лютиче“.

Веднага след това стартира и строежът на нов корпус с физкултурен салон, басейн и топла връзка, както и реконструкцията на сградата на ул. „Марагидик“ и дворното пространство.

Проектът по ОП „Региони в растеж“ е на стойност над 18 000 000 лева, като включва и строеж на нова детска градина и реконструкция в ДГ “Снежанка” и  “Перуника”, както и в детска ясла “Детски смях”.