Математическата гимназия начело на класацията по резултати от външното оценяване по всички предмети

Безспорен фаворит е СОУ “П. Евтимий” със 191 ученици

omg

Най-желаните от родителите училища, за които се сменят адресни регистрации и се търсят връзки за прием, заемат и първите места по успех в класацията с резултати от националното външно оценяване на 7-класниците. Начело е Математическата гимназия, където обаче има само една паралелка с прием след 4 клас. В нея учениците влизат с изпит по математика и за поредна година показват най-високи постижения. Те са успели да постигнат среден резултат 27.2 точки от външното оценяване по български, математика, чужд език, физика, химия, биология, както история и география.

Безспорен фаворит е СОУ “П. Евтимий”. Това е училището от областта с най-голям брой 7-класници – 191. Техният общ успех е 24.3 точки. С равен резултат са ОУ “Алеко Константинов” и ОУ “Душо Хаджидеков” – 24.04 точки. Броят на учениците е съответно 85 и 97. Отлични постижения, при това с огромен брой ученици – 170, показва и ОУ “Княз Александър I” – 23.56. Отново голям брой 7-класници – 103, доказва авторитета си ОУ “Райна Княгиня”.  Учениците са събрали 23.27 точки от петте външни оценявания. Изненадата е ОУ “Христо Ботев” в село Крумово, чийто резултат е 22.37 точки, но само с 8 деца. На осма позиция, с 44 деца, е ОУ “Петър Берон”, следвано от частно училище “Бъдеще” с 5 деца и ОУ “Антим I” с 51.

На дъното на класацията е най-голямото основно училище в областта – “Пенчо Славейков”. Децата от столипиновското школо са събрали едва 8.46 точки. Преди това се нареждат ОУ “Н. Рилски” в Баня, ОУ “В. Левски” в Рогош, ОУ “Йордан Йовков” и ОУ “Кирил и Методий” в Кадиево.