Учениците от 10, 11 и 12 клас показаха най-атрактивните страни от всяка специалност на празника на училището

“Най-добър в професията” – това бе слоганът, който избраха за празника на училището учениците и учителите от ПГ по битова техника. В програмата бяха включени състезания, демонстрации и представителни изяви по отделните професии. Учениците от 10, 11 и 12 клас показаха най-атрактивните страни на всяка професия пред по-малките, за да ги мотивират да се развиват и да напредват в избраното от тях направление.

Хирургическа точност е необходима, когато се работи с фините оптически влакна и сплайсера, обясниха зрелостниците. Съобразителност, прецизност и бързина демонстрираха бъдещите компютърни техници. Да бъдеш електротехник е мисия – освен знания и практически умения е необходима и отговорност, защото във всеки дом има нужда от светлина, топлина и изправни електроуреди, добавиха единадесетокласниците.

В рамките на празника се проведоха и представителни изяви на клубовете за дейности по интереси от различни направления –  електроника, приложна математика, предприемачество, информационни технологии, изкуство.

„Вярвам се убедихте, че теорията и практиката са неделимо единство във всяка професия, а училището е място както за обучение, така и за забавление”, заяви на финала на празника директорът Гергана Георгиева.