Зам.-кметът Стефан Стоянов проведе работна среща с директори и учители за дигитализацията на учебния процес

60 паралелки, в които учениците ще се обучават по метода 1:1, ще бъдат разкрити наесен в 15 училища. Това стана ясно днес на срещата между зам.-кмета по образование Стефан Стоянов и директори и учители за дигитализацията на учебния процес. На нея присъстваха 45 представители на общински учебни заведения. Основен акцент в дискусията беше постигнатият напредък в обучението по модела 1:1, при който всеки ученик разполага с персонален хромбук. Към момента работещите паралелки са 21 в 10 общински училища.

Стоянов припомни, че програмата за дигитализация и облачни платформи е получила няколко международни отличия, сред които две номинации в състезанието „Иновации в политиката – Виена“ и признание от Европейската комисия. Преди седмици Пловдив стана един от 50-те отличени града в американската класация Smart50, въвели умни технологии в обществения живот с облачни технологии в образованието.

Учителите споделиха, че иновативният подход на преподаване е довел до повишаване на успеха на учениците. Стоянов ги увери, че общината ще продължи да инвестира в съвременните технологии в клас.

Към днешна дата всички 52 общински училища разполагат с активирани облачни услуги, обучени са близо 1000 учители и служители. Над 100 учители са сертифицирани по програмите Google Certified Educator.