„Горд съм с отличното представяне на учениците ни на изпитите за сертификат на Кеймбридж, имаме двама десетокласници, постигнали С1“, казва директорът д-р Илия Емилов

Интерактивна дъска за нуждите на обучението е инсталирана във всяка от класните стаи на Частно средно училище „Дружба“. От миналата година са осигурени и персонални устройства за всеки ученик в 8 клас, където се прилага моделът 1:1. В часовете по английски език пък се използват дигитални приложения към учебниците.

„Подобряване на средата и методиката на обучение се оказват решаващи и резултатите на закъсняват. И тази година нашите ученици се представиха отлично на изпита по английски език на различните нива за придобиване на сертификати от Кеймбридж“, казва директорът д-р Илия Емилов.

На проведената през юни сесия се явили 22 ученици.

На ниво YLE Starters  – петима ученици от 1.,2. и 3. клас, които защитили ниво А1 от Европейската езикова рамка. На ниво YLE Movers се явили трима третокласници, достигайки ниво А1. На YLE Flyers  шестима ученици от 4. и 5. клас защитили ниво А2. На нива Starters, Movers и Flyers максималният резултат се обозначава с брой щитове – 5 за всеки компонент. Всички ученици за трите нива се оказали с пълни 15 щита.

На ниво Preliminary English Test  се явили двама седмокласници – единият постигнал ниво В1, а другият – В2 с максимален брой точки на два от компонентите на изпита.

„Отлични резултати постигнаха учениците от 10.,11. и 12. клас на ниво First Certificate in English. Двама десетокласници са с резултати на ниво С1, което е невероятен успех. На ниво Certificate in Advanced English трима ученици от 11. и 12. клас са с резултати на ниво С1 с максимален брой точки на компонентите“, не без гордост отчита Емилов. И добавя, че за високите резултати допринася проектно-базирано обучение в облачна среда с устройства за учители и ученици – иновация, с която ЧСУ „Дружба“ е включено в списъка на иновативните училища до 2026 година.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.