Във финалния ден на коледния базар на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ днес момчетата ще получат грамоти, а семействата им – благодарствен адрес от училището

Трима шестокласници от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ намериха и върнаха портмоне с пари и документи в 4-то районно управление на МВР. Димитър Моллов, Питър Пиронков и Ивайло Бонев забелязали изгубената на улицата вещ и нито за миг не се поколебали да тръгнат към полицията, за да я предадат. Оказало че, че портмонето е на възрастна жена.

„Миналата сутрин развълнувана дама позвъни на служебния телефон в училището, за да изкаже своята благодарност. Обаждането и това, което обясни, стопли деня на всички ни. Свилена Каракутикова сподели, че преди дни загубила портмоне с пари и документи и била съкрушена. За нейна огромна изненада след броени часове я повикали в районното управление, за да си го получи“, разказа директорът Ирена Душкова.

Жената поискала да отиде в училището и лично да благодари за постъпката. Свилена през сълзи обяснила, че отдавна не вярвала в чудеса, но преди Коледа чудото наистина се случило. Тя пожелала да бъдат поздравени и родителите на шестокласниците.

Момчетата днес ще получат грамоти и награди, а семействата им – благодарствен адрес от училището. Това ще се случи на финала на тридневния коледен базар, на който бяха изложени ръчно изработени картички, сувенири и рисунки в заниманията по интереси. Каузата на Ученическия съвет е в подкрепа на нуждаещи се деца от учебното заведение. Във фоайето има подредена изложба и е уреден битов кът, който пресъздава обичаите на Бъдни вечер.

Учениците от 4 в клас са автори на видеото “Традиции и обичаи за Рождество Христово”, което ще бъде качено в сайта на училището като поздрав към всички.

Поздравителни картички с пожелание за светли празници от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ получиха и детските градини от район „Централен“.