Сумата от 1500 лева ще бъде разпределена между отличените за масово участие в Европейския ден на спорта в училище

снимки (2) (1)

Най-активните пловдивски школа, взели участие в инициативата  „Европейски ден на спорта в училище“, ще бъдат официално наградени на 14 декември в заседателната зала на Община Пловдив. Сума на обща стойност 1 500 лева ще бъде разпределена и връчена  на 7 учебни заведения.  Класираните на първо място получават 300 лева, а останалите ще си поделят по 200, с които  да закупят спортни стоки за физкултурните си салони.

И тази година събитията се отличават с голямо разнообразие и привличане на родителската общност в подкрепа на спорта и физическата активност на подрастващите, като за първи път на учебните заведения бе предоставена възможността да реализират и FlashMOVE хореография като част от празника, уточняват организаторите.

Общо 19 учебни заведения в града са станали част от Европейския ден на спорта в училище през тази година, а участие са взели  близо 5000 ученици  и 360 учители.

Сдружение реши да отличи „Най-активните училища в града”, съобразно критериите предварително обявени от BG Бъди активен, за получаване на награди.

След получаване на отчетите сдружение „BG Бъди активен“ решава да отличи като най-активни:

ОУ „Елин Пелин“ –  двучасов спортен празник, в който са участвали всички ученици и 20 преподаватели в 20 различни активности.

ОУ „Гео Милев“ –  четиричасов спортен празник с народни хора , популярни танци, упражнения, щафетни игри с участието на 65% от учениците  и 10 преподаватели.

Езикова гимназия „Иван Вазов“ – в рамките на 120 минути над 750 ученици и 70 учители са се включили във футболните, баскетболните и волейболните срещи,  играли са тенис на маса, шахмат и народни танци.  Връчени са грамоти на талантливите спортисти от гимназията, прославили учебното заведение с изключителните си резултати през изминалата учебна година и завоювани призови места на световни, европейски, балкански първенства и републикански шампионати.

ОУ „Кочо Честеменски“ –  265-минутен спортен празник с 11 различни активности: гимнастика, физзарядка, аеробика, народни танци, игри с топка, щафетни игри, игри с въже и обръчи, футбол, народна топка, дърпане на въже. Участници са били над 53% от ученици, както и 60 преподаватели и родители.

СУ „Хр.Г. Данов“ –  спортно мероприятие в рамките на 120 минути, в което са участвали  58% от учениците,  50 родители са се включили в нетрадиционни игри – „Сънен футбол“ и „Жели волейбол“.

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – 120-минутен спортен полуден, в който участващите 400 ученици са се включили активно в  организираните спортни игри и предизвикателства.

ДГ „Албена“ –  спортен празник под надслов „Малките спортисти“ с участието над 70% от децата и 29 учители и родители със следните активности: музикално-подвижни игри; детски фитнес; йога; аеробика; бягане; скачане; лазене; провиране; изтегляне по пейка; хвърляне на топка.

Всички учебни заведения, участвали в инициативата, ще получат сертификати за участие, както и онлайн достъп до ресурси – наръчници и презентации  в помощ на организирането на спортни празници.