Спортистите от Топ 10 на училището за миналата година.

Гребец нарисува Левски като светец и отнесе първото място в конкурса за рисунка

IMG_2508

Награди за състезателите, попаднали в топ 10 за миналата година, раздаде Спортното училище навръх патронния си празник днес. На тържествена церемония пред барелефа на Апостола бяха отличени учениците, завоювали най-високи позиции в отделните спортове.

На десето място са състезателките от волейболен клуб „Марица“Вангелия Рачковска, Радостина Маринова, Симона Николова, Мирела Шахпазова и Йоанна Атанасова с учител по спортна подготовка Иван Радичев. Те имат 8 място от Световно първенство, Купа България, Супер купа и са шампиони на България за 2015 година.

На девето място е Диана Петкова –плуване, с учител по спортна подготовка Ботко Трендафилов с постижения от световно първенство – 23, 31 и 38 място. Диана има и първи места на държавни първенства, както и три нови национални рекорда.

На осмо  място се класират Антоан Тюфекчиев и Костадин Георгиев с учител по спорт Екатерина Чакова –  12 място от световно първенство на четворка без рулеви и първо място от държавен индивидуален шампионат – четворка без рулеви.

На седмо място се нареди Никола Попов – гребане, с учител по спортна подготовка Екатерина Чакова. Той има 14 място от световно първенство, първо от балкански игри – четворка скул, и първо място на Държавен индивидуален шампионат двойка скул.

Шестото място бе за Лидия Ненчева – спортна стрелба, с учител по спорт Александър Александров. Тя завоюва осма позиция на европейско първенство.

На пето място е лекоатлетът Радин Вълчев  с учител по спортна подготовка Ангел Пенчев. Той се нареди осми на европейските олимпийски игри, трети на балканските и първи на националния шампионат. Освен това постигна 3 нови национални рекорда.

Щангистката Гергана Пампорджиева зае четвърто място. Неин учител по спортна подготовка е Борислав Налбантов. Гери е шеста на европейско първенство до 17 години и първа на републикански шампионат.

Още една щангистка е сред отличените и тя зае трето място – Джесика Емилова. Учителят й по спортна подготовка е Димитър Стойков. Джесика има четвърто място на европейско първенство до 20 години, шесто място на европейско първенство до 17 години, и първо място на републикански шампионат.

Втора е Лиляна Георгиева – лека атлетика, с учител по спортна подготовка Радмила Станкович. Детето чудо зае второ място на европейски олимпийски игри, първо място на балкански игри, първо място в национален шампионат и постигна два нови национални рекорда. Състезателката и нейната треньорка в момента са на Държавно първенство в Добрич.

На най.малките се падна честта да изпеят училищния химн.
На най-малките се падна честта да изпеят училищния химн.

Като най-добър спортист на СУ „ Васил Левски“ за 2015 година бенаграден Ангел Кодинов  – кану-каяк, с учител по спортна подготовка Владимир Генов. Неговите постижения са трето и шесто място на световно първенство, две втори и едно трето място на европейско първенство. Поради отсъствието на състезателя и неговия треньор, наградата прие майката на Ангел – Ана Кодинова.

Специална награда получи Димитър Петков с учител по спортна подготовка – Биляна Стоянова за поставянето на нов световен рекорд на 100 м с гребен ергометър.

За първи път тази година за учител на годината бяха номинирани двама учители –  Лилия Велчева и  Юлианна Върбанова. Възпитател на годината стана Костадин Илиев. За учител по спортна подготовка бе обявен Владимир Генов.

Представителни групи от училището се включиха в общоградските чествания на 134 години от кончината на Апостола в Пловдив и Карлово. Най-малките възпитаници на училището гледаха филм за Дякона.

11-класникът Симеон Ячков се оказа не само талантлив гребец, но и майстор на четката. Състезателят на клуб „Хеброс” безапелационно грабна първото място в конкурса за рисунка, посветена на Левски.

„Той би трябвало да бъде светец, затова съм го изобразил като с ореол, като икона, използвайки пигмент и лак”, обясни Симеон, който е носител на две втори места от републикански първенства.

Гребецът художник Симеон Ячков от 11 б клас.
Гребецът художник Симеон Ячков от 11 б клас.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.