Сред отличните англоезични абсолвенти е гъркинята Константина Далакура, която ще поднесе приветствие от името на чуждестранните студенти

Седем абсолвенти с общ успех над 5,50 от следването и държавните изпити ще получат първи дипломите си и предметни награди утре на тържествена церемония във Факултета по дентална медицина на Медицинския университет. В годината, когато отбелязва 50-ия юбилей от основаването си, факултетът ще дипломила 145 студенти.

Тържествена промоция ще бъде за първи път на открито в парковото пространство на Факултета при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки.

100 българи и 45 чужденци от Великобритания, Италия, Германия, Кипър, Сирия, Турция, Украйна и Швеция ще положат Хипократовата клетва. Честта да водят полагането на професионалния обек ще имат отличниците Ангелина Деянова (от българските студенти) и Нур Фатима Бари (от англоезичните).

Двама са отличниците на випуска – Любомир Ченчев и Алекси Николов, които завършват с равен общ успех – отличен 5,85 от следването и от държавните изпити. Сред отличните англоезични студенти е гъркинята Константина Далакура, която ще поднесе приветствие от името на чуждестранните студенти.

Тази година за промотор е определен проф.  д-р Джошуа Мошонов от Израел, доктор хонорис кауза на Медицинския универтитет. Ректорът на университета – проф. д-р Мариана Мурджева, и деканът на факултета – доц. д-р Веселина Кондева, ще поздравят дипломантите от името на академичната общност.