Мечтата за красив и чист квартал оживя в макетите на къщи на деца от СУ „Найден Геров“, измайсторени за 115-тата годишнина на училището

Мрежи за плодове и зеленчуци и капачки за буркани се превърнаха в ризница за еко ревюто в СУ „Найден Геров“. Главни участници в инициативата под мотото „Ние сме бъдещето на земята“ бяха децата от начален етап. Малчуганите дефилираха с тоалети от материали за рециклиране, които бяха изработили сами с помощта на учителите си. Момичетата се представиха с рокли от плътни найлонови чували, а непотребните полиетиленови торбички станаха разноцветни поли. Момчетата заложиха на любимите си филмови герои Спайдърмен и Железният човек, чиито пелерини също бяха от чували за смет. Изобретателни второкласници донесоха от вкъщи алуминиеви тави, за да им служат за щитове, а мечовете бяха измайсторили от стиропор и домакинско фолио.

„Целта на екологичната инициатива беше да накараме децата да се замислят за чистотата в квартала, в който живеят и самите те да се превърнат в коректив на родителите и близките. Защото знаем за проблема с чистотата в „Столипиново“. Затова ги накарахме да донесат от вкъщи материали, с които да изработят облеклата за ревюто в училище с помощта на класните си ръководители. Надявам се, че са осъзнали колко е важна тяхната роля“, казва зам.-директорът Севдалина Рабчева.

Мечтата за красив и чист квартал оживяла и в макетите на къщи от кашони, цветна хартия и рисунки, изработени от третокласниците.

Поредицата инициативи са свързани със 115-тата годишнина от създаването на училището.