Междучасие по безопасност на движението се проведе в Професионалната гимназия по битова техника

Междучасие по безопасност на движението по пътищата събра днес мотористи и ученици в Професионалната гимназия по битова техника. Инициативата “Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!” се провежда съвместно с група пловдивски мотористи, които запознаха младежите с основните изисквания за екипировка, подготовка, знания и умения при управлението на мотоциклет. По предложение на Европейската мрежа на службите за пътна полиция (ТИСПОЛ) за четвърта поредна година в България се организира Европейски ден без загинали по пътя.

Идеята за срещата разговор е на младия учител по история Паула Димова. Група пловдивски мотористи гостува в двора на училището и разговаря с ученици от 9 и 10 клас. Мотористите опитаха да убедят младежите, че е важно да не пренебрегват правилата за движение по пътищата, ако искат да сведат до минимум рисковете от инциденти.

Освен силни усещания, шофирането е преди всичко отговорност – към себе си и към всички участници в движението, обърнаха се към гимназистите, основно момчета, представителите на мотобратството. В разговора стана ясно, че те не са просто любители на високи скорост, а  хора с отговорни професии – учители, бизнесмени, юристи. След като предупредиха за опасностите, те запознаха тийнейджърите с необходимата екипировка и подготовката, която се изисква преди да яхнеш мотора.