74359_147689908612060_120076194706765_225893_7229091_n

Да се извърши незабавна проверка на безопасността на спортните съоръжения и уреди в училищните сгради, спортните площадки и прилежащи територии. След нещастния инцидент с 16-годишния ученик в Разлог, Министерството на образованието и науката е изпратило писмо до началниците на Регионални инспекторати за извършване на незабавна проверка на спортните съоръжения в училищата и дворовете. На проверка подлежат също външните врати и огражданията.

Преди две години, отново след инцидент, МОН разпорежда проверка на обезопасеността на всички видове уреди за игра и спорт на открито, както и на площадките, приспособени за физическо в училищния двор.

“В 25 на сто от физкултурните салони в Пловдивско няма прилично оборудване. Масово липсват уреди, топки. 9 училища в Пловдив са без физкултурни салони, а четири от тях дори нямат алтернативни места за провеждането на часовете по спорт. Днес се оказа, че футболните врати на новото игрище на СОУ “Найден Геров” не са били застопорени, за което вина носи фирмата изпълнител. Взети са незабавни мерки и до няколко дни проблемът ще бъде отстранен”, коментира председателят образователната секция на “Подкрепа” в Пловдив Цило Нейчев.

От години алармират за липсата на салони директорите на ОУ “Антим I” и СОУ “Любен Каравелов”. За школските бюджети е непосилно изграждането на многофункционални зали.