Желаещите да се присъединят към формацията трябва да са ученици във втори и трети клас

„Ела да пееш с нас! Ще те посрещне енергичен, артистичен и добре подготвен екип. Очакват те творчески лагери, пътувания, емоции и приятелства”. Така се обръщат към бъдещите хористи на „Детска китка” момичетата от формациите с най-дълга история в България. Младите дарования са главните герои във видеоклипа за набиране на хористи за новия творчески сезон. Момичетата уверяват потенциалните кандидати, които обичат да пеят, да не се колебаят, че „Детска китка” е правилното място. Още повече, че обучението е напълно безплатно. Желаещите трябва да са ученици във втори и трети клас.

„Детска китка” е един от детско-юношеските хорове с най-дълга история у нас. В трите му състава пеят 120 момичета от 35 пловдивски училища. Преди три години хорът беше удостоен с престижната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци „Кристална лира 2017” в категория „Хорово изкуство”, а диригентът Златина Делирадева със званието „Почетен гражданин” на Пловдив.

През август 2018 година хорът при Центъра за подкрепа за личностно развитие (ОДК) се завърна със златен медал от Виена. Момичетата на диригента Яна Делирадена донесоха първа награда от конкурсната програма на деветото издание на Световен хоров фестивал на мира в австрийската столица. Те спечелиха приза в категория „Младежки хорове: 15-19 години” за изпълнението си на „Veni Domine” от Феликс Менделсон, „Sanctus § Benedictus” от Гералд Вирт, „Бучимиш” от Петър Льондев” и “It Don’t Mean a Thing” от Дюк Елингтън.

За повече информация:

Джулия Узунова

julia.uzunova@odk-plovdiv.com

https://drive.google.com/file/d/1_BjSbnst8115AZw3WdUARZlprEyxO4g0/view?usp=sharing