Гимназията по облекло получи голямата награда на националното състезание „Млади таланти в модата“

Модел, вдъхновен от личността и творчеството на големия испански художник и скулптор Пабло Пикасо, донесе на ПГ по облекло „Ана Май“ голямата награда от националното състезание „Млади таланти в модата“. Във финалния кръг в Ямбол участваха 15 отбора от професионални гимназии по текстил и мода в страната. Пловдивските млади дизайнери създадох ефектен цикламен костюм, върху който са закрепени подвижни очи. В добавка към тоалета е мини раница във формата на палитра.

Талантите на „Ана Май“ спечелиха награди в три категории. Мария от 11 а стана първа в раздел „Художествена скица“, а Цветелина демонстрира прецизност и бързина в категория „Сръчни ръце“, която изискваше от състезателите да ушият два джоба от памучен плат и сатен. Йоана от 9 а дефилира с костюма по време на модното ревю, поясниха преподавателите Мария Иванова и Галина Маркова.

Всичко това донесе на училището наградата за цялостно представяне, както и специалната награда на Българската асоциация по текстил.

ПГ по кожени изделия и текстил пък спечели специална награда на факултет “Техника и технологии” от Тракийския университет.