#ЗАЕДНОнаТротоАрта показва бъдещия Пловдив“ през очите на 10 артисти

Два отбора от по петима участници ще рисуват в продължение на пет часа на открито пред галерия “Едно” в Капана. Проектът #ЗАЕДНОнаТротоАрта ще се реализира на 23 август и акцентира върху работата в екип и приятелството. Той е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Под ръководството на пловдивските художници Стиляна Георгиева и Тодор Панайотов отборите ще създадат творби на тема „Бъдещият Пловдив“. Сред участниците има студенти по архитектура и от Художествената академия.

Младите творци, които са на възраст от 18 до 24 години, ще се редуват в часовете от 17 до 22, за да нарисуват съвместната си творба.  Всеки ще работи по 20 минути, след което ще бъде заменен от друг съотборник от „дружината“. За да изградят общата визия на платно с размери 100/100, те ще имат възможност предварително да обсъдят цялостната идея за творбата. Готовите платна ще бъдат изложени до края на октомври в галерия „Едно“.

Освен, че могат да наблюдават събитието през цялото време, жителите и гостите на Пловдив ще отнесат за спомен ръчно нарисувани за събитието тениски.