Тоалетите ще бъдат ушити от възпитаниците на школата по дизайн в Центъра за подкрепа за личностно развитие-ОДК, търсят дарители на “Барби”-та

Центърът за подкрепа за личностно развитие – ОДК-Пловдив, инициира проект, който ще зарадва малките пациенти от детските отделения и клиники в града. Ръководителят на школата по дизайн и хоби Мария Катилева стартира кампания за изработване на дрехи за кукли. Проектирането на тоалетите ще се състои в рамките на онлайн обучението на децата, а ушиването на облеклата ще се осъществи в ателието на школата, след като учебните заведения се върнат към присъствено обучение. Финалните модни тоалети ще бъдат представени на изложба в сградата на ОДК. Децата от школата по фотография ще заснемат куклите модели и ще ги представят на виртуално ревю.

За проекта се изискват много кукли, тип „Барби“, и от ОДК се обръщат с молба към всеки, който може да подари, да го направи. Куклите може да са стари, но да са запазени и здрави. След приключване на ревюто всички събрани кукли ще бъдат дарени на детските отделения и клиники в Пловдив. Всеки, който желае да помогне, може да изпрати кукла на адрес бул. „Шести септември“ 193, за Мария Катилева, ръководител на школата по дизайн. За допълнителна информация – 032/65-14-17 или на е-mail: odk_plovdiv@yahoo.com

Участието в заниманията по интереси в Центъра за подкрепа за личностно развитие е безплатно и е свободен избор на детето. В момента всички клубове работят онлайн. Въпреки това школите по математика и български език не спират подготовката на учениците за национално външно оценяване и държавни зрелостни изпити, които са безплатни за децата от Община Пловдив.

През новата 2020/2021 учебна година в ОДК са сформирани 282 групи към 36 школи, като броят на децата в тях е приблизително 2500. През настоящата година стартира и школа по немски език за начинаещи.