Курсовете за безплатни за участници от 15 до 29 години

Екипът на Младежки център Пловдив открива есенно-зимния сезон с четири нови обучителни програми. Курсовете започват през октомври и продължават до януари догодина и са безплатни за участници от 15 до 29 години от Пловдив и региона.

Програмите са: “Млад изследовател”, “Млад стажант- младите (въз)действат”, “Млад икономист” и “Философски диалог” и стартират от 23 и 30 октомври.

Чрез методите на неформалното образование и ученето чрез преживяване, младите хора ще имат възможност да придобият опит и знания, посветени на въздействието на младия човек върху заобикалящата го среда и подобряването й, а и ще развият своите личностни компетенции, себеизразяване и креативност.

Програмите “Млад стажант- младите (въз)действат” и “Млад икономист” се радват на изключителен интерес, досега по тях успешно са преминали десетки младежи. Темите, които застъпват се поднасят изключително интерактивно и увлекателно, с много ролеви ситуации, активности и игри. Част от тях са: емоции и преодоляване на стереотипи, изкуство и творчество, доброволчество, социално предприемачество, информираност и защита в онлайн среда, управление и планиране на лични финанси, инвестиции и спестявания, вземане на рационални и работещи решения и др.

“Млад изследовател” и “Философски диалог” са нови програми, създадени по идея и желание на самите млади хора, след проведено проучване сред тях. В тях ще бъдат дискутирани редица теми за околната среда, екология, философия и критично мислене, себеизразяване, толерантност, пътешествия в природата, а и вътре в самите нас.

Участието във всички събития е безплатно, но е нужно младежите да посещават всички модули от избраната програма. Предварителна регистрация за програмите може да намерите в събитията във Фейсбук страницата на Младежки център Пловдив: https://www.facebook.com/YouthCentrePlovdiv