Как да интегрираме бежанците и да запазим икономиката без да нарушаваме екоравновесието дебатираха ученици и студенти през евродепутата Светослав Малинов

DSCF8885

Изготвяне на бежанска полица за тези, които идват без документи, създаване на синя карта за работа и здравно обслужване, осигуряване на държавен заем. Това бяха част от мерките, които предложиха ученици и студенти за справяне с бежанската вълна. Участниците в проект „Парламентариум” се събраха днес в Аграрния университет, за да симулират заседание на Европейския парламент в присъствието на евродепутата  Светослав Малинов. Организатор на събитието бе сдружение “Мулти етно форум”, чийто предмет на дейност са участие, подкрепа и провеждане на младежки дейности и инициативи, дебати и международен обмен.

Идеята е да покажем, че политиката е част от нашето ежедневие, а не нещо, което не ни засяга. Искаме да преобърнем представата за политиците, а това може да стане чрез работа с младите хора, обясняват от сдружението.

„Каквото и да мислите за българската демокрация, запазете цялата си критичност, но благодарение на нея страната ни кандидатства и стана член на ЕС. Именно качеството на демокрацията спира страни като Македония и Турция за процеса на присъединяване. Историята не познава траен съюз на демократични държави, членуващи на доброволен принцип, а това означава, че не можем да се опрем на исторически аналогии и опит”, заяви пред младежите, участници в проекта, Светослав Малинов.

DSCF8884