Срещата бе организирана от Съюза на ръководителите в системата на народната просвета

„През тази година са осигурени половин милиард лева за инвестиции в материалната база, но за да се модернизират всички сгради, са необходими неколкократно повече средства. Затова е толкова важно образованието да бъде национален приоритет и да има приемственост в тази сфера между всички политически партии“. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, който откри срещата на повече от 500 училищни директори и заместник-директори от Съюза на ръководителите в системата на народната просвета. Тя бе ръководена от председателя на организацията Диян Стаматов, а в дневния ред са включени текущи проблеми и приоритети пред образователната система.

Министърът обърна внимание на програмата за изграждане на STEM кабинети във всяко училище и върху стартиралите ремонти в повече от 100 учебни и детски заведения в цялата страна, като  благодари на директорите, които са успели в кратки срокове да подготвят проекти, за да се използват летните месеци максимално ефективно.

Прави се анализ за мерките за подготовка на учениците и повишаване на резултатите им на националните външни оценявания и държавните зрелостни изпити, стана ясно от думите на министъра.

„Преди около година заедно с Вас поставихме основата на приоритетните ни задачи – да организираме повече пробни изпити, които да подготвят учениците за НВО и ДЗИ, да се използват ефективно часовете за допълнителна подготовка, да се работи индивидуално с децата, които срещат затруднения. До дни ще са ясни резултатите, но имаме основание да сме оптимисти, защото видяхме в каква степен се разгърнаха тези мерки“, каза проф. Цоков.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.