Министърът на образованието Красимир Вълчев е обещал на инструкторите да спре заповедта си за увеличаване на часовете за кормуване. Това заявиха пред протестиращите автоинструктори излъчените от тях преговарящи.

Преподаватели по авто-мото подготовка блокираха днес по обед центъра на столицата с искане да отпадне завишаването на часовете по практика, а методиката на обучение да бъде изработвана от образователното министерство. Друго им искане е да отпадне GPS системата, която следи началото, маршрута и края на кормуването.

След края на срещата с образователния министър преговарящите заявиха, че са постигнали малка победа. Министър Вълчев е поел ангажимент да спре заповедта си и да формира нова работна група, която да подготви учебната документация.

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова обаче припомни, че в предишната работна група са участвали и представители на автошколите, а часовете са били завишени, тъй като на много от младите водачи им липсвали умения да шофират в специфични условия. Повишеният брой часове бяха в синхрон с програмата за пътна безопасност на правителството.