Розалина Недялкова от ПГ по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ превръща уроците в STEM кабинета за десениране в атрактивно преживяване

Пловдивски учител попадна в списъка на наградени от министъра на образованието проф. Галин Цоков днес за принос в професионалното образование. Преподавателят по математика, физика, информатика и информационни технологии от ПГ по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ Розалина Недялкова се оказа сред 16-те млади преподаватели, които получиха грамоти и плакети.

Въпреки че е учител от 4 години, тя се опитва да направи атрактивни учебните часове така, че да заинтригува учениците, но работи успешно и в новия STEM кабинет за десениране в училището. Под нейно ръководство за 3 март учениците проектирали и принтирали паметника на Шипка на фона на националния трибагреник от текстил.

„Днес символично награждаваме най-младите учители от 21 професионални гимназии. Залагаме на символа на младостта, защото той е носител на обновлението, на съхраняването на тези традиции, които виждаме днес тук и на вярата в по-доброто утре“, каза министърът, който откри коледен базар в МОН с участието на изделия от професионални паралелки.

Министърът припомни, че с бюджет от близо 100 млн. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост 28 професионални гимназии ще бъдат оборудвани в съответствие с най-високите технологични изисквания, за да се превърнат в центрове за високи постижения в професионалното образование и обучение. Отделно, по Национална програма „Професионално образование и обучение“ тази година, други 20 професионални гимназии получават финансиране от 1,5 млн. лв., за да обновят материално техническата си база. Със средствата ще се модернизира и изпитното съдържание, така че гимназистите да получават обучение, отговарящо на изискванията на пазара на труда.

Над 140 професионалисти в 20 сектора – представители на работодатели, браншови организации, синдикати, висши училища, образователни и обучителни институции вече стартират работа по новия списък за професиите.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.