Висшето училище изпрати 468 бакалаври и магистри, сред тях 92-ма отличници

„Имайте самочувствие на знаещи и можещи хора и продължавайте да откривате света!“, обърна се към абсолвентите от УХТ служебният министър на земеделието Явор Гечев. Висшето училище изпрати 469 бакалаври и магистри на тържествена церемония в аулата на вуза. Гечев подчерта, че във век на безброй предизвикателства, хранителната сигурност е едно от най-важните неща. Той връчи дипломата на студента с най-висок успех Диляна Кисьова, завършила с пълно отличие специалност „Технология на виното и пивото“. Тя пък тържествено поднесе капсулата на Випуск 2022 на ректора на университета проф. Пламен Моллов, благодари на преподавателите и пожела на колегите си успешна реализация.

Освен дипломите си, бакалаврите и магистрите от Випуск 2022 получиха грамоти и бяха вписани в Почетната книга на университета. Сред тях бяха 92 отличници.

Ректорът увери абсолвентите, че вратите на университета ще останат винаги отворени за  тях и изрази увереност, че те са  бъдещите собственици или директори на глобални компании, министри на образованието или на земеделието и храните, както и бъдещи ректори на УХТ.

Инж. Стефан Глухарев връчи традиционните награди на Съюза по хранителна промишленост за най-добре разработена и защитена дипломна работа и проект.