Ученици от ОУ “Васил Левски” рисуваха живота на Апостола по eTwinning проекта “Аз обичам България”

19551140_1762181310463648_641100951_n

Учениците от ОУ “Васил Левски” представиха личността на Апостола в eTwinning проекта “Аз обичам България”. Четвъртокласници нарисуваха моменти от живота на Дякона и разказаха за великите му дела.

В проекта участват 30 училища и детски градини от цялата страна,като всички имат за задача да разкажат защо обичат България. Децата избират значима личност от българската история, която представят в екип.

Проектът е продължение на работата на учителите от Фейсбук групата „Вдъхновителите“. Тя е създадена по време на Четвъртата национална конференция за насърчаване на четенето и има за цел да събере в една книга креативни идеи за възпитаване на любов към четенето и повишаване на уменията за комуникация на роден език. И не на последно място да научи децата да обичат родината си, да познават историческото ни минало, да са съпричастни към настоящето и отговорни за бъдещето на страната.

„Всеки един от партньорите даде своя принос и така към края на проекта имахме една невероятна книга “Минало незабравимо”, събрала в себе си бележити български личности. Пътят на книгата беше дълъг, защото обиколи всички участници от проекта. Докоснаха я стотици детски ръце, учители и родители”, обяснява преподавателят Калинка Русалова от пловдивското ОУ „Васил Левски”.

На страница “Ако бях президент” учениците влизат в обувките на президента и споделят промените, които биха могли да направят живота на всички по-добър. В случай, че имат правомощия, децата щели да удължат междусрочните ваканции, да увеличат на заплатите на родителите и да си пазаруват без пари в магазините.

19621389_1762180970463682_328353783_n

Учениците от IV б на ОУ „Васил Левски” клас нарекли мисията на своя клас “От българско, по- българско”. Те тържествено положили клетва за вярност и любов към България. Направили общ празник, в който родители рецитирали знакови поетични творби като “Опълченците на Шипка”, “Хаджи Димитър”, “Новото гробище над Сливница”, стихове за Ботев и Левски.