2033 са приетите тригодишни в детските градини. Община Пловдив ще внесе предложение до ОбС за увеличаване на броя на децата в група

2522 деца, родени през 2021 година, взеха участие в поредното текущо класиране за прием в детските градини. Свободните места бяха 2197. Те ще посещават детските градини от 15 септември в първа възрастова група.

Данните посочват, че 2033 деца са в списъците на приетите в едно от заявените от родителите до пет желани детски заведения, като повечето от тях са по първо желание. До 27 май родителите на класираните следва да представят необходимите документи в детските градини за записване. Не са необходими документи за удостоверяване на критериите за адресните регистрации на децата по настоящ и постоянен адрес, тъй като проверките са автоматични.

Ако по някаква причина родителите се откажат от записване, те ще могат да кандидатстват в следващото класиране с подаване на ново заявление. Вече подадените заявления на децата, които все още не са класирани, ще се прехвърлят автоматично към следващото на 4 юни. Препоръчително е родителите да се съобразят с обявените в срок до 28 май свободни места за следващото класиране, за да подадат заявления.

За второ класиране директорите ще обявят допълнителни свободни места, съгласно максималните възможности на сградния фонд. Община Пловдив ще внесе предложение до ОбС за увеличаване на броя на децата в група. Заедно с незаетите от първо класиране места, общият брой на очакваните за второ класиране свободни места ще е над 400.

Родителите могат да подават заявления и в административните райони, различни от местоживеенето им, ако има удобни за тях детски заведения, в които има свободни места. Броят на местата определя шансовете им за прием, а не само броят на събраните точки.

Увеличават се кандидатстващите и за яслените групи. В класирането взеха участие 1073 деца. Тенденцията е свободните места да се увеличават значително с напускането на 3-годишните, които ще постъпят в детските градини.  Местата за яслите се обявяват през летните месеци, когато се изписват децата, които ще постъпят в първа група.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.