Благотворителната експозиция включва 80 творби на преподаватели, студенти и служители на Медицински университет

Годишна благотворителна изложба на Арт ателие ще се открие на 28 ноември от 12 часа в Аудиторния комплекс на Медицински университет. Изложбата включва над 80 творби на преподаватели, студенти и служители. В продължение на година те са създавали произведенията си под творческото ръководство на художниците: Матей Матеев – живопис, Румен Ненчев – графика, и Милена Китипова – приложни изкуства. Използваните техники са акрил, графика, сух пастел, туш, креда, рисуване с вълна и рисуване върху стъкло.

Това е втора годишна изложба на Арт ателие и тази година е в подкрепа на 2-годишния Дани Кацаров, дете на преподаватели в МУ-Пловдив, което се нуждае от специализирано лечение и рехабилитация. Наред с откупуването на произведенията, на място по време на откриването и в останалите дни на изложбата ще могат да се правят и дарения.

„Нека заедно помогнем на Дани да порасне здрав!“ е призивът на авторите, които в рамките на Арт Ателие споделят страстта си към изобразителното изкуство, а в ежедневието си са учени, преподаватели, студенти и служители.