Медсестрите от университета набират средства за детското онкологично отделение на УМБАЛ „Св. Георги”

03_STUDENTI_MED_SESTRI_FOZ_MU_Plvd

Грамота за принос в образованието по здравни грижи получи в навечерието на 24 май зам.-деканът на Факултета по обществено здраве в Медицинския университет доц. Гергана Петрова. Признанието е от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, която на тържествена церемония пред 450 специалисти от гилдията връчи отличието.

Преподавателите и студентите от специалност “Медицинска сестра” продължават събирането на средства за подобряване на битовите условия в детско онкохематологично отделение на УМБАЛ „Св. Георги”. Призивът е към всички студенти, преподаватели и служители в Медицински университет  да се включат в дарителската кампания за реновиране на отделението. Събраните средства  ще бъдат предадени в онкохематологията на 1. юни – Международния ден на детето.

По време на тържественото честване на Световния ден на сестринството – 12 май, студентите от специалност „Медицинска сестра“ обявиха своята благотворителна кауза. Победителите от отборите, класирани на челните три места в проведения конкурс за презентация на тема: „Защо избрах професията на медицинската сестра?“ също се присъединиха към кауза и дадоха своята лепта.  Инициативата бе подкрепена от преподавателите от катедрата по „Сестрински грижи“ и Факултета по обществено здраве.