Авторски проекти, разработени от таланти на Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“, донесоха медали от 23-тата конференция, организирана от Ученическия институт по математика и информатика. Събитието, на което взеха участие математически и професионални гимназии, се проведе в Плевен. Седем от участниците представяха Пловдив.

Почетна грамота за отлично представяне в направление „Информатика“ получи Радостин Чолаков от 11.е клас. Той презентира проект на тема: „Deep Learning Approaches for More Efficient Task-Oriented Dialogue Systems“.

Отличното представяне на Стоян Ганчев от 10. ж клас също му донесе медал. Темата на неговия проект е „Откриване и анализ на симптомите на грип с хардуер за обратна връзка в реално време“.

В тази категория журито оценява журито оценява умението на авторите да представят основните резултати на разработката си и да отговорят на поставените въпроси.

В направление „Математика“ медали за отлично представяне получиха Демира Недева с проект на тема: „Фиксирани системи на Shapley-Shubik и Banzhaf индексите с един или двама президенти“, Никола Гюлев за „Доказателство на хипотеза на Думит-Гранвил Кисилевски“ и Стефан Гайдаров  с проекта: „The shape of polynomial map x → P(x) mod p.“. И тримата са от 10. ж клас.

Много добро представяне направиха Петър Желев и Мартин Щилянов от 11.а клас с проект на тема: „Constructing Identity-Based Non-Interactive Zero-Knowledge“.

В ролята на научни ръководители на участниците влизат бивши ученици на МГ – Мирослав Маринов – Випуск 2016, Габриела Чавгова – Випуск 2022, Радослав Димитров – Випуск 2019, Петър Гайдаров – Випуск 2015.

Отличените автори на проекти получават грамоти за отлично участие, медали и учебна литература, а ако са ученици в 9. или 10. клас – и правото да участват в интервюто за определяне на двамата български участници в 6-седмичната школа на Изследователския научен институт в САЩ – RSI, която се организира съвместно от Center of Excellence of Education и Масачузетския технологичен институт и се провежда през лятото в Бостън. От 2000 г. до 2023 г. за участие са били поканени осем ученици от МГ.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.